תרומת מזון יכולה להגיע מכמה מקורות שונים. ברוב המקרים, אלו תרומות שמגיעות מבתי אוכל ברחבי הארץ. תחת הקטגוריה של בתי אוכל נמצאים בתי מלון, מסעדות, בתי הארחה, בתי קפה, דוכני מזון ועוד. למעשה, כל מי שמוכר או מייצר סוג כזה או אחר של מזון נדרש להישאר עם אצבע על הדופק לגבי היכולת שלו לתרום את השאריות. מעבר לכך, צריך לזכור שהאלטרנטיבה של תרומת מזון בהקשר הזה היא פשוט לזרוק את זה לפח – אך כאן כבר מדובר על בזבוז מיותר.
מלבד בתי אוכל שמעבירים תרומת מזון כאשר יש להם שאריות, אפשר לציין גם אנשים פרטיים שמתעניינים בתרומות מן הסוג הזה. מטבע הדברים, ההיקף של התרומות שמגיעות דרך אנשים פרטיים קטן משמעותית בהשוואה לתרומות שמגיעות מבתי אוכל, בתי מלון ומסעדות. מצד שני, קל יותר להעביר את התרומות שמגיעות מאנשים פרטיים או ממשפחות ואפשר גם לשלב בין סוגים שונים של מזון על מנת לסייע לקהל היעד שזקוק לכך.
לאן מגיעה תרומת מזון?
המקורות של תרומת מזון הן רק צד אחד של המשוואה – כי בצד השני יש את מי שמקבל את התרומה. כאן הדגש הוא על התאמה אישית של כל תרומה למי שהכי זקוק לה, כמו גם לפעמים על קביעת סדר עדיפויות מסוים. בנוסף, רצוי לזכור שלא תמיד המזון הוא הדבר הכי חשוב שלו זקוקים אנשים במצבי סיכון. לעיתים קרובות, הצורך העיקרי שלהם הוא במכשירי חשמל, בבגדים או בציוד אחר.
החדשות הטובות הן שיש גופי סיוע שמרכזים תחת קורת גג אחת את כל הנושא של טיפול בתרומות. דרך אותם גופי סיוע, אפשר לראות מאיפה התרומות מגיעות ומי האנשים שזקוקים להן.