היכרות עם כמה טיפים והמלצות יכולה לסייע לכל מי שרוצה לנצל את היתרונות של תנור פיתות. בשביל ליהנות מהיתרונות של התנור הייעודי עבור הכנת פיתות בכמות סיטונאית, חשוב להבין כיצד הוא עובד ומה מיוחד בו. בנוסף, אפשר להשוות בין דגמים שונים של תנורים מן הסוג הזה ולנסות לשער איזה מהם יצליח לספק את המענה המקיף ביותר לצרכים של הלקוח. לאחר מכן, כל שנותר הוא לשלב את התנור בתהליך האפייה.
הטיפ החשוב ביותר בהכנת פיתות הוא להכין את הבצק היטב. בשלב הראשון, לשים את הבצק ומעבירים אותו למכונת שקילה שמאפשרת חיתוך לכדורים מדויקים בגודל שלהם. בפועל, מה שהמכונה עושה זה לחלק את הכדורים לפי יחידת משקל שהוגדרה מראש וזאת על מנת שכל הפיתות ייצאו באותו גודל ובאותו עובי.
בשלב הבא נותנים לבצק לנוח על מנת לאפשר לו לתפוח בתוך התנור. אחרי שהבצק נח, מעבירים את כל הכדורים אל מכונה שמרדדת אותם. במקרים של מאפייה שמספקת אלפי פיתות בשעה, יש צורך גם בשלב הזה להשתמש במכונה ייעודית.
מה עושה תנור פיתות?
היתרון של תנור פיתות בא לידי ביטוי ביכולת להתמודד עם כל הצרכים של מאפיות וקונדיטוריות. אחרי שפותחים את הבצק לפיתות, אפשר להכניס אותן אל התנור למשך מספר דקות קצובות מראש. בנוסף, גם את הטמפרטורות של תנור פיתות מכוונים לרף מסוים של 300-400 מעלות וזאת על מנת שהאפייה תתבצע בצורה אחידה.
כדאי לדעת שמשך זמן של 45-60 שניות אמור להספיק על מנת להשיג תוצאות מעולות מהפעילות של תנור פיתות. בגלל שהתנור מגיע לחום גבוה מהר, הוא מאפשר לאפות את כל הפיתות באותה דרך ובצורה טעימה, משובחת ויעילה.