המונח של רשלנות רפואית קיים בחיי האדם עוד מהתקופה הרומית. משמעות המונח היא מתן שירותים רפואיים תוך סטייה מחובת הזהירות המקובלת בתחום הרפואה, תוך גרימה של נזק למטופל המקושר בקשר ישיר לסטייה מחובת הזהירות.
רשלנות רפואית – ההיבט המשפטי
רשלנות רפואית היא עוולה נזיקית שמקורה בדיני הנזיקין הישראליים. דיני הנזיקין צמחו משילוב של פקודת הנזיקין מתוקפת המנדט הבריטי, יחד עם תוספות והשפעות של המשפט הקונטיננטלי. עוולת הרשלנות, היא מעין עוולת סל אשר מאופיינת בכך שאינה כוללת בהגדרתה בחוק נזק מסוים או הליך גרימה ספציפי, אלא היא כללית ולמעשה "בולעת" לתוכה עוולות רבות אחרות. הרשלנות הרפואית הינה אחד מסוגי הרשלנות המרכזיים הקיימים, כאשר הרציונאל העומד בבסיס העוולה הוא שסטייה מחובת הזהירות המוטל על רופא, מתוקף תפקידו או כפי שמוגדר בחוק, "משלח ידו", עולה לכדי רשלנות. הרשלנות מחויבת בכך שתייצר נזק על מנת שתתממש העוולה, שכן מטרת דיני הנזיקין היא לתקן את הנזק שנגרם באמצעות פיצוי או צו. דוגמא למקרה של רשלנות רפואית יכול להיות חוסר גילוי של הליך רפואי בפני המטופל, מה שבעבר היה נחשב לתקיפה על פי סעיף 23 לפקודת הנזיקין, כיום ייפול תחת ההגדרה של רשלנות.
מה לעשות במקרה של רשלנות של רופא?
במידה ואתם, כמטופלים, חשים כי רופאכם התרשל בתפקידו מסיבה כלשהי, מומלץ במיוחד לפנות לאיש המקצוע המבין ביותר בתחום, הלא הוא עורך הדין. עורך הדין יוכל לייעץ על סמך פסיקות קודמות ועל סמך החקיקה, על הדרך המשפטית הנכונה ביותר לפעול כנגד מקרה זה של רשלנות מצד הרופא ויעזור לכם לדון במקרה מול השופט בבית המשפט במטרה לקבל פיצוי גבוה ולנסות להביא את הנזק שהתקיים על תיקונו.