לוד פסיפס הוא מיצב אינטראקטיבי העושה שימוש בעקרונות של ראייה ממוחשבת וזיהוי תמונה כדי ליצור חוויה ייחודית למבקרים. המיצב מתרחש בעולם בדיוני שבו המבקרים יכולים לקיים אינטראקציה עם הנוף, הצמחים ובעלי החיים. כל החפצים בעולם הזה עשויים מחומרים טבעיים ונוצרו בטכנולוגיית הדפסה תלת ממדית. המבקרים יכולים לחקור את העולם הזה על ידי התבוננות דרך המכשיר הנייד או הטאבלט שלהם, שיראה להם מפה של הנוף עם נקודות עניין שונות מסומנות עליה. כאשר הם מכוונים את המכשיר שלהם לאחת מהנקודות הללו, הם יראו אנימציה או סרטון שמספר להם על האובייקט או המקום הזה.
מהו Lod Mosaic וכיצד יוצרים אותו?
פסיפס לוד היא טכניקה שיוצרת פסיפס של תמונות ליצירת תמונה קוהרנטית. כאשר הפסיפס נוצר, ניתן להשתמש בו בדרכים רבות ושונות. טכניקת Lod Mosaic הומצאה על ידי פיט מונדריאן בשנות ה-20 והוא השתמש בה כטכניקה אמנותית. מאוחר יותר זה זכה לפופולריות על ידי רוי ליכטנשטיין שהשתמש בו לציוריו. כיום, Lod Mosaic נמצא לעתים קרובות בפלטפורמות מדיה חברתית כמו פייסבוק ואינסטגרם שבהן אנשים חולקים את היצירות שלהם.
שלבים בעיצוב והכנת Lod Mosaic
תהליך העיצוב של לוד פסיפס החל בתחילת שנות ה-90. צוות העיצוב הורכב מאדריכלים, מהנדסים ואמנים. הם התחילו בציור סקיצות על נייר, ואז הם סרקו את הציורים האלה לתוך מחשב כדי ליצור מודלים תלת ממדיים. מעצבים יצרו מודל וירטואלי של בניין באמצעות תוכנה שאפשרה להם להתקרב ולהקטין ולסובב את המודל. הם גם השתמשו בתוכנה זו כדי לקבוע אילו חומרים יהיו המתאימים ביותר לבנייה: בטון, אבן או עץ. Lod Mosaic הנה טכניקה מורכבת שצריך להכיר לפני שמתחילים לעבוד איתה ולכן מומלץ לקחת קורס בנושא.