תנורי לחם מקצועיים משמשים לאפיית לחם ומוצרי מאפה אחרים. הם יכולים לשמש לסוגים שונים של לחמים וקינוחים. תנורי לחם מחוממים בדרך כלל על ידי גז טבעי, חשמל או עצים. ישנם גורמים רבים שיכולים להשפיע על איכות המאפים המיוצרים על ידי תנור לחם מקצועי. אלה כוללים את בחירת החומרים, הגדרות הטמפרטורה וזמן האפייה. תנור לחם מקצועי הוא סוג של ציוד לאפייה המיועד לאפיית בצק או מוצרים אחרים כמו עוגיות, מאפים וכו'.
איך עובד תנור לחם מקצועי?
תנור לחם מקצועי הוא תנור המשמש בעיקר לאפיית לחם. תהליך הכנת הלחם תנור לחם מקצועי דומה לתהליך הכנת הלחם בתנור ביתי. עם זאת, ההבדל בין השניים הוא שבתנור לחם מקצועי יש מערכת חימום ואלמנט השולט בחום.
מערכת החימום פועלת באמצעות אוויר חם, כך שניתן להתאים אותה בהתאם לסוג המזון המתבשל. זה מקל על בישול סוגי מזון שונים בטמפרטורות ובזמנים שונים.
האלמנט שולט בטמפרטורה בתוך התנור על ידי ויסות כמות החום שנכנס אליו. זה מאפשר בישול מדויק מכיוון שאתה יכול לשלוט באיזו מהירות האוכל שלך מתבשל, בהתאם למה שאתה מבשל ובאיזה טמפרטורה אתה רוצה לבשל.
איך אוכל להכין כיכרות לחם בצורה מושלמת בבית?
הכנת לחם בבית יכולה להיות חוויה מתגמלת אבל היא גם יכולה להיות די מאתגרת. ישנם שלבים רבים שנכנסים לתהליך של הכנת לחם טוב. קודם כל האם אתה רוצה להכין לחם משמרים או לחם ממחמצת. דבר שני האם יש לך את הציוד המתאים לאפיה ביית כגון קלף לאפיה, סלסלות התפחה, סכין לחריצת לחם וכדומה וכמובן האם התנור שלך מגיע לטמפרטורות המתאימות לאפיית לחם. אך עם כל זה – הדבר החשוב ביותר הוא סבלנות.